Що взяти з собою?

Якщо Ви вирішили відмовитися від благ цивілізації і поїхати до каньйону з наметами, то обов’язково виникає питання. А що з собою взяти? Чи буде вночі холодно? Краще готувати на дровах або газовому пальнику? І інше … І так почнемо по порядку …

Вибір намету – беремо ту яка Вам підійде, на 1-2 або більше місць. Залежно від кількості людей у вашій компанії. Погода дуже часто змінюється, тому беремо додатково плівку, щоб в разі дощу накрити намет зверху. Вночі та вранці в каньйоні прохолодно – беремо ребристий матрац, карімати, і покривало (можна замінити всю цю справу хорошим спальником) З наметами і комфортним сном ніби розібралися. Поїхали далі…

Обов’язково візьміть з собою засіб від комарів і мушок, ввечері біля води їх дуже багато.

Готувати їжу і смажити шашлик можна на дровах – місцеві продають по 100-150 грн. за мішок. Цього вистачає щоб посидіти годинку-другу ввечері біля багаття з гітарою або посмажити 2 рази шашлик. Але для зручності краще взяти з собою газовий пальник. Вранці після сну швиденько приготувати собі чашечку кави або розігріти їжу – те що потрібно.

Запас води – влітку через безліч туристів вода в криниці швидко закінчується, тому краще привезти з собою пару бутлів для чистої води для готування і пиття.

Продукти – берете по своїх потребах. Найкраще брати на запас крупи, картоплю, спеції, тушонку і тд. Те що потрібно швидко з’їсти бо зіпсується – беремо по мінімуму. Щонеділі в центрі селища Буки влаштовують “базар”. Там можна купити свіжу рибу, м’ясо, яйця та інші продукти. До речі нащет риболовлі, можна взяти з собою пару вудок, в каньйоні добре ловиться окунь, щука, судак, карась, короп. Також є раки, але ловити їх заборонено

І найголовніше, потрібно пам’ятати що Ви поїхали відпочивати в каньйон, де каміння, скелі, вода – небезпека! Тому з собою потрібно обов’язково мати аптечку з необхідними медикаментами, якщо сумніваєтеся, що потрібно брати з ліків, можна купити автомобільну аптечку, в ній вже все укомплектовано

Де краще ставити намети?

Поправка від 22 березня 2019 року

На даний момент розбивати намети на території заповідної зони Буцького каньйону заборонено. Тому найкраща альтернатива – Антонівський ліс, який тягнеться по праву сторону каньйону. Але потрібно пам’ятати що заповідна зона – весь каньйон в довжину, і від 10 до 100 метрів перпендикуляр на берегах!

Протяжність каньйону приблизно 3 км. (1,5 км. – туристичний маршрут). Правий берег – найкраще підійде щоб оглянути каньйон і пам’ятки – водоспади, скелі, Буцька ГЕС і старий млин. Але намети розбивати краще з лівого боку (якщо дивитися в бік течії) бо там йде Антоновський ліс і туристів вкрай мало. А перебратися на правий бік Ви зможете по мосту або камінцями уздовж всього каньйону.

Також можна ставити намети на лівій стороні, але будьте готові до того що вам будуть на докучати групи туристів і сусіди які також приїхали відпочити з палатками.

Дуже часте запитання: А чи дозволено ставити намети в каньйоні? Відповідь: Так! Але потрібно залишатися людьми і просто прибрати за собою сміття! Краще забрати його з собою, якщо Ви на машині, й викинути в місті, бо сміття з каньйону вивозять не так часто. Також не потрібно залишати кострища будь де. В будь якому випадку біля вас вже буде кимось залишене містечко для вогню. Найкраще буде привезти з собою або орендувати розбірний мангал. Після відпочинку попіл легко викинути під деревце де він буде як добриво, а мангал просто забрати.

Буцький каньйон палатки
Туристи з палатками в Буцькому каньйоні – 2018

Оренда палаток в Буцькому каньйоні

Орендувати намети та туристичне спорядження можна у нас! Зручно і недорого! Вам не доведеться везти все з собою в машині. А якщо Ви вирішили їхати автобусом – це буде порятунком для вас:)

Якщо у Вас залишилися питання або ви помітили помилку в статті – напишіть про це в коментарях! З повагою Василь Олексійович!


0 Коментарів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *